Здравейте,

казвам се Стела Семерджиева. Родена съм на 4 април 1978 година в Димитровград. Определям себе си като човек, търсещ пътя към истинските неща в живота си. Този път не винаги е пряк. Понякога криволичи и минава през неочаквани обрати на съдбата.

За мен е важно да обичам онова, което правя, за всички области на живота. Обичам любимите ми роли в личния ми живот на съпруга и майка на един прекрасен син, но дълго търсих и социалната си реализация.
Докато намеря вярната посока, смених доста професии. Първо завърших история в ВСУ “Черноризец Храбър”. Като един истински археолог се надявах да стигна до сърцето си, сваляйки стратос след стратос, и така пред мен се разкри кръстопът.

Избрах разумното, рационалното, онова, което ми дава сигурност. Поех по нов път, който минаваше през науката за доброто и справедливостта, а именно правото. Така завърших и второто си образование - право в ПУ “Паисий Хилендарски”. Шест години работих като юрисконсулт, но все още не намирах онова, което да припозная като истински моето.
Душата ми все още беше гладна и жадна. Опитах да надникна в дълбините и да я опозная с помощта на психотерапията.
Поемайки по този път, започнах моята лична терапия. Тя ме съпровожда отдавна, както и въпросите: „Коя съм аз?“, “Накъде отивам?” и „Кое ме прави истински щастлива и ми дава чувството за смисъл?“. Свързвайки се с най-дълбоката си същност, открих, че ми е по-важно да бъда, пред това и да имам сигурност и да изглеждам! Когато човек превъзмогне страха си, тогава може да се срещне с истинските неща в живота.

А това, което истински желаех, беше да опозная човешката душа.
Така започна моето обучението по психотерапия и психология, най-любимата ми част от пътя и съм й отдала цялото си сърце. Преминах 4-годишно обучение за терапевт в Института по психотелесна психотерапия. Завърших детска и юношеска психология в Бургаския свободен университет. Продължавам в поетата посока, като реших да се потопя по-дълбоко, опознавайки и семейната душа. Така започнах обучение и по фамилни констелации.
А с какво ще се срещна по пътя нататък? Не знам! Пътят продължава!

Днес мога да кажа смело: човек е истински щастлив, когато избира не само с разума, а и със сърцето. А по пътя на сърцето можем да вървим заедно!Допълнителни обучения, участия в уъркшопи, семинари, ритрийти:

2012г.- “Воден” ритрийт с водеща Камелия Хаджийска;
2013г. - WORKSHOP на тема СЛАДКАТА БОЛКА с водещ Мадлен Алгафари
2013г.- тренинг по Аналитична вегетотерапия с водещ Марилена Коми (Гърция);
2014г. - тренинг по Психотелесна терапия с водещ Мартин Тиден (Дания) по метода
Life Process Energy;
2014г.- тренинг - “Жената в мен” с водещ Проф. Захарина Савова;
2015г.- театротерапия с водещ Мадлен Алгафари;
2015г.- семинар на тема “Групова психотерапия” с водещ Станислава Тончева;
2015г. - участие в тренинг “Жената в мен”, модул: “ЛЮБОВТА, СЕКСУАЛНОСТТА И
ТАБУТАТА” с водещ проф. Захарина Савова, като ко-терапевт;
2016г. - участие в неорайхианска психотерапевтична група “Петте движения” с водещ
Станислава Тончева;
2017г. - уъркшоп "работилница за терапевти" с водещ Вергиния Захариева;
2018г. - Курс „въведение в арт терапията“ с водещ доц. Диана Циркова.
2018г. - Обучение “Водене на индивидуална констелация" с водещ Ласло
Матиясовски (Германия)
2019г - Обучение “Групова динамика, елементи и специфики на
групите“ с водещ Лиз Гертсен, Неймеген, Холандия.
2019г. - Обучение "Тялото като ресурс за фасилитатора" с водещ Арон
Салтиел / Грац, Австрия
2019г. - Обучение "Терапевтична работа с травма посредством Системните
констелации" с водещ Карен Шобер от Виена, Австрия.
2020г. - Обучение "„Работа с дълбоки лични теми и състояния на егото" посредством Системните констелации с водещ Кристине Блуменщайн -Есен (Австрия); Обучител по Системна фамилна терапия към австрийската асоциация (ÖAGG). Съосновател на APSYS - Институт по системни практики и диалогични системни констелации
Message